Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je od 24 liste na izborima za Skupštinu Beograda vlast “lansirala” ili podržala više od dve trećine lista koje nemaju šanse da predju cenzus, kako bi se njihovi glasovi prelili Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

“Svako ko glasa za listu koja ostane ispod cenzusa dao je glas SNS. Kada budete glasali, razmislite da li ćete im pokloniti svoj glas. Naša lista ‘Dragan Djilas Beograd odlučuje. Ljudi pobedjuju’ ima apsolutno najviše šanse da uzdrma režim”, rekao je Jeremić, a navodi se u saopštenju.

On je dodao da su beogradski izbori najvažniji od 2000. godine, zbog opasnosti od ujedinjavanja države i organizovanog kriminala.

“Taj proces je počeo i ako država i mafija postanu jedno, onda ćemo imati nešto slično Crnoj Gori, gde vlast ne pada već decenijama. Moramo to da sprečimo, ako želimo iole prosperitetnu budućnost”, rekao je Jeremić gostujući na televiziji Mag.

On je dodao da će, ako vlast ne bude promenjena, cela Srbija početi da izgleda kao sever Kosova i Metohije “koje više nije najsigurnije mesto za život”.

Jeremić je rekao da vlast namerava da potpiše sporazum kojim bi Kosovu bila omogućena stolica u Ujedinjenim nacijama i da Zapad zbog toga okreće glavu od represije u Srbiji, ali da se boji da to ne bi bio kraj ustupcima koji će se tražiti od Beograda.

(Izvor: Beta, februar 2018.)