Jedan od osnivača Saveza za Srbiju (SzS), lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da se zalaže za bojkot rada parlamenta, “jer je to najosakaćenija institucija”, ali da je za takvu odluku potreban konsenzus u SzS, prenosi agencija Beta.

Takva formalna odluka u Savezu još nije doneta, ali se Narodna stranka zalaže za bojkot svih institucija, uključujući i parlament“, rekao je Jeremić za televiziju N1.

Logo Narodne stranke

Foto: Narodna stranka

On je ponovio da će SzS bojkotovati sve izbore pod sadašnjim izbornim uslovima, te da bi se bojkotom stavile pod upit sve odluke koje bi donele tako izabrane institucije. Jeremić je kazao da rezultati lokalnih izbora u Lučanima nemaju legitimitet zbog uslova u kojima su održani, ali da je učešće SzS na izborima ipak imalo svrhu, jer su prikupili materijale o neregularnostima sa kojima nameravaju da izadju pred OEBS, Savet Evrope i druga medjunarodna tela.

Moralo bi da dodje do promene vlasti i okolnosti. Sa ovakvim izbornim uslovima, medijima, to je nemoguće, zato je opozicija konačno u potpunosti ujedinila stav“, kazao je Jeremić.

Jeremić je kazao da je cilj protesta “Stop krvavim košuljama” promena autoritarnog poretka u kojem trenutno žive gradjani Srbije i koji se agresivno, fizički obračunava sa neistomišljenicima. On je rekao da je najveća snaga protesta u tome što se ovog puta oseća jedinstvo onih koji su u politici i koji nisu, dodajući da su ljude na ulicu izveli muka i osećaj beznadja.

(Izvor: Beta, decembar 2018.)