Zamenik predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Željko Bodrožić, ocenio je danas da su izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o novom napadu na novinara portala Žig info Milana Jovanovića neodgovorne, te da je pokazao da ima više razumevanja za kriminalce nego za druge gradjane. Bodrožić je za agenciju Beta kazao da je neodgovorno što se Vučić umešao u istragu bilo kog slučaja i dodao da je to “manir takozvanog predsednika da komentariše istrage i sudske slučajeve i donosi presude pre suda i pre nalaza istrage”.

NUNS logo

Foto: NUNS

“Posebno je problematično što je istraga i njihova policiija dokazala da je izvršen napad na Jovanovića, da mu je ugrožen život. Baš u takvim slučajevima treba da se bude pažljiv i da se biraju reči. Taj čovek je žrtva, a prema žrtvama se treba odnositi sa pažnjom i birati reči, a naročito to treba da rade ljudi koji su plaćeni našim parama da obavljaju javne dužnosti“, rekao je Bodrožić.

On je ukazao na to da vlast od napada na novinare Pinka pravi pokušaj ubistva, dok u slučaju novinara kome je izgorela kuća, a “pola počinilaca priznalo da je to bio organizovani kriminalni poduhvat i pokušaj ubistva, pokušavaju da to predstave kao ugrožavanje bezbednosti”.

Nastavak pročitajte na sajtu agencije Beta.

(Izvor: Beta, januar 2019.)