Prema saznanjima Blica, predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u Zemunu razgovarao sa članovima Srpske napredne stranke, a jedna od tema bili su vanredni izbori o kojima se u redovima vlasti, ali i u javnosti, sve više govori.

Olovka za glasanje na izborima

Foto: pixabay

Posle prvog sastanka kojem su, pored rukovodstva, prisustvovali članovi proširenog Izvršnog odbora, u zemunskoj hali “Pinki” održan je još jedan. Drugom sastanku prisustvovali su i članovi beogradskog odbora Srpske napredne stranke, piše Blic.

Potpredsednik SNS i ministar policije Nebojša Stefanović, rekao je da se na sednici proširenog Glavnog odbora stranke večeras razgovaralo o različitim temama koje su značajne za građane i za to kako unaprediti ekonomiju, ali i kako da sačuvati mir i sigurnost, te da je bilo reči i o izborima.

Kako je naveo, sednici je prisustvovalo i više od tri hiljade ljudi iz stranke iz cele Srbije, koje je, dodao je, interesovalo šta će stranka i država preduzeti da se bolje živi, a koji su takođe, primetio je, bili veoma zadovoljni što mogu da pitaju predsednika sve što ih interesuje. “Važno je da je predsednik predstavio plan o tome šta planiramo da uradimo, kako da dovedemo još investirora u zemlju, koju ćemo novu fabriku da otvorimo, šta je važno u pogledu stabilnosti i šta je potrebno da mi uradimo. I, naravno, kako SNS nije samozadovoljna stranka, potrebno je još više da radimo i da budemo uporniji u ostvarivanju ciljeva koje smo postavili”, rekao je Stefanović.

Upitan da li je bilo reči o eventualnim vanrednim izborima, Stefanović je rekao da o svemu treba da se razmisli i da treba gledati šire interese, a ne samo stranke:

“Mi smo uvek spremni za izbore, ali je pitanje da li je to u ovom trenutku dobro za Srbiju“, rekao je Stefanović, dodajući da trenutno obilaze stranačke odbore po Srbiji, a da će kad budu imali konkretno mišljnje i saznanje o tome šta je najbolje za Srbiju, obavestiti o tome javnost.

“Želimo da u razgovoru s narodom da dođemo do najvažnijih stvari”, poručio je Stefanović.

(Izvor: Blic, januar 2019.)