Gradjanski protest protiv vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pod parolom “Jedan od pet miliona” biće održan danas u Beogradu, a učesnicima će se obratiti advokat Božo Prelević i predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović, javlja agencija Beta.

Protest u Beogradu 2. februara

Foto: Facebook/1 od 5 miliona – oficijelna stranica

Prema najavi organizatora, okupljanje učesnika 11. protesta počeće u 18 časova ispred Filozofskog fakulteta, odakle će posle govora protestna povorka krenuti centralnim gradskim ulicama.

Inače, organizatori protesta 1 od 5 miliona u Beogradu saopštili su da će gradjani danas na protestu u Beogradu moći da potpišu “Sporazum sa narodom”.

Predstavnici 34 opozicione političke organizacije koje su potpisale sporazum i koje svojim potpisom garantuju njegovo sprovodjenje podeliće ga gradjanima pre početka protestne šetnje. Kako je navedeno, svaki Sporazum biće odštampan u dva primerka te će gradjani moći jedan primerak da potpišu i ubace u za to predvidjene kutije, a drugi primerak da zadrže za sebe. Kutije će biti postavljene na Platou, kao i kod Narodne skupštine, gde se šetnja završava.
 
Ceo sadržaj “Sporazuma sa narodom” koji je predložila opozicija, možete pročitati putem ovog linka.

(Izvor: Beta)