Prema pisanjima medija, članovi Saveza za Srbiju (SZS), uputili su jasan zahtev članovima Vlade tražeći momenatalne ostavke predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, najavljujući aprilski masovni protest na kome će učestvovati građani cele zemlje, ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Osnivači Saveza za Srbiju na konferenciji za novinare

Foto: YouTube/printscreen

Ukoliko ovi zahtevi ne budu ispunjeni u roku od 30 dana, čelnici SZS-a najavljuju masovni protest koji će se 13. aprila organizovati u Beogradu, a na kome će učestovati građani cele zemlje, prenosi list Blic.

– Zahtevamo momentalne ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Ane Brnabić i predsednice Narodne skupštine Maje Gojković. Tražimo izbore na svim nivoima koji će se održati nakon 9 meseci u kojima bi bili ispunjeni ostali zajednički zahtevi opozicije za fer i poštene izbore. Prvi korak ka slobodnim medijima je trenutna smena direktora i urednika informativnog programa RTS i RTV i smena članova REM-a. Novo rukovodstvo RTS i RTV mora da obezbedi objektivno i nepristrasno informisanje na javnim medijskim servisima, a novi sastav REM mora da obezbedi poštovanje zakona o javnom informisanju od strane svih emitera – navodi se u saopštenju SzS.

(Izvor: Blic)