Savez za Srbiju (SZS) saopštio je danas da podržava gradjanske proteste od samog početka i da su oni autentičan izraz gradjanskog nezadovoljstva načinom na koji aktuelna vlast vodi Srbiju, prenosi agencija Beta.

Logo Saveza za Srbiju

Savez za Srbiju

Jučerašnji protest je pokazao da to nezadovoljstvo treba da se artikuliše u politički plan, da gradjani očekuju od nas iz opozicije da taj plan predstavimo i da žele garancije da će se on posle smene Vučića stvarno sprovesti”, navodi se u saopštenju.

“Savez za Srbiju prihvata tu vrstu odgovornosti. Smatramo da su platforma SZS od 30 tačaka i dokument opozicije o izbornim uslovima dobra polazna osnova i da je prelazna vlada stručnjaka u kojoj neće sedeti niko od nas lidera opozicije najbolji garant da neće sve ostati isto kada smenimo ovo zlo”, dodaje se u saopštenju SZS.

U narednom periodu pozvaćemo i druge kolege iz opozicije, javne ličnosti, sindikate i udruženja gradjana kako bismo na ovim osnovama zajedno formulisali plan koji ćemo predstaviti javnosti i iza koga bi trebalo da stanemo svi zajedno kao što stojimo i hodamo zajedno na protestima prethodnih osam nedelja, navodi se u saopštenju.

(Izvor: Beta, januar 2019.)