Delegacija Saveza za Srbiju boravila je juče u Berlinu, gde je imala niz sastanaka u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke i u kabinetu kancelarke Angele Merkel, saznaje agencija Beta.

U delegaciji Saveza bili su predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju Vuk Jeremić, jedan od osnivača SZS Dragan Đilas i predsednik Levice Srbije Borko Stefanović. Beti je potvrđeno da su u Berlinu održani sastanci, ali u Savezu za Srbiju nisu želeli da iznesu više detalja o tim susretima.

U međuvremenu su i Borko Stefanović i Vuk Jeremić na svojim Tviter nalozima objavili fotografije iz Berlina, indirektno potvrđujući vest da su juče održani sastanci u kabinetu Angele Merkel, na kojima je učestvovala delegacija Saveza za Srbiju.

Šahovska tabla u kancelariji u Berlinu

Foto: Vuk Jeremić/Twitter

Vuk Jeremić je sa svojim pratiocima na Tviteru podelio fotografiju na kojoj se nalazi šahovska tabla, uz koju je napisao “Početak zanimljive partije šaha u Berlinu…”

Borko Stefanović je takođe tvitovao iz Berlina, a u javnosti se pojavila i fotografija Dragana Đilasa dok šeta ulicama glavnog grada Nemačke.

Savez za Srbiju još uvek nije izadao zvanično saopštenje povodom ove posete Nemačkoj, ali su agenciji Beta potvrdili da je do sastanaka u kabinetu Angele Merkel zaista i došlo, ne želeći da, bar za sada, govore o detaljima održanih sastanaka.

Podsetimo, u oko 60 gradova Srbije trenutno se održavaju masovni antirežimski protesti “Stop krvavim košuljama – 1 od 5 miliona”, a među redovnim posetiocima protesta su upravo i lideri Saveza za Srbiju, koji su juče bili u delegaciji koja je imala sastanake u kabinetu nemačke kancelarke Angele Merkel.

(Izvor: Beta, Igor Besermenji)