Trojici uhapšenih zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, dvojicu članova te stranke i policajca ukinut je pritvor, navelo je Više javno tužilaštvo iz Kruševca, a objavio danas Insajder.

Kako prenosi agencija Beta, to tužilaštvo je Insajderu odgovorilo da je uhapšenima ukinut pritvor jer su “prestali razlozi zbog kojih je pritvor na početku i odredjen”, ne navodeći, međutim, koji su to razlozi.

Borko Stefanović se obraća novinarima nakon napada na njega

Foto: Savez za Srbiju

Tu informaciju je potvrdio i Borko Stefanović na svom tviter nalogu:

Danas je ukinut pritvor divnim dečacima koji su pomogli da se sami tučemo, kako ispada po njihovim iskazima. Nalogodavaca još nema u fokusu tužilaštva“, napisao je Stefanović na Tviteru.

Podsetimo, policija u Kruševcu uhapsila je M. Ž. (30) i D. G. (31), osumnjičene da su 23. novembra napali Stefanovića i povredili ga metalnom šipkom u glavu. Policija je identifikovala još jednu osobu za koju se sumnja da je učestvovala u napadu i za njom intenzivno traga.

Na ovakav razvoj događaja reagovao je i Savez za Srbiju, čiji je član i Levica Srbije koju predvodi Borko Stefanović.

Savez za Srbiju zahtevao je od Tužilaštva i MUP-a da što pre objasne javnosti zašto su ljudi koji su pokušali da ubiju Stefanovića pušteni iz pritvora, da otkriju njihova puna imena, da se što pre otkriju nalogodavci tog napada i odgovori na pitanje da li su i kako oni povezani sa Srpskom naprednom strankom.

Pozivamo sve gradjane da ne odustaju od borbe za normalnu Srbiju bez nasilja“, zaključuje se u saopštenju Saveza za Srbiju.

(Izvor: Beta, decembar 2018.)