Protest “Jedan od pet miliona” u Beogradu završen je večeras ispred zgrade lista “Politika” čija su vrata učesnici izlepili trakama “Cenzirasano”, “Počelo je” i “Jedan od pet miliona”, prenosi agencija Beta. Protest je završen nešto posle 20 časova, uz poruku jedne od organizatorki Jelene Anasonović da vlast neće izdržati talas slobode, a da će gradjani izdržati u svojoj borbi. Na večerašnjem protestu govorile su i profesorka Filozofskog fakulteta u Beogradu Marija Bogdanović i predstavnica Udruženja malinara Sladjana Stanković, kao i pisac Marko Šelić Marčelo.

Protest u Beogradu 2. februara

Foto: Facebook/1 od 5 miliona – oficijelna stranica

Agencija Beta piše i da su građani na današnjem protestu u Beogradu zatražili ostavku ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, zbog izjave kojom je uvredio akademsku zajednicu.

Kako se navodi, zgrada RTS-a je i ove subote oblepljena trakama i plakatima.

“Učesnici protesta “Jedan od pet miliona” večeras su prekrili ulazna vrata Radio-televizije Srbije plakatima na kojima su kao jedan spojena lica direktora javnog servisa Dragana Bujoševića i direktora televizije Pink Željka Mitrovića“, piše Beta.

Sa razglasa je emitovan poziv Bujoševiću da podnese ostavku sa “mesta koje je uzurpirao”, kao i glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Lj. Stefanoviću da se prestane sa “lažima predsednika Aleksandra Vučića kao da su istinite”.

Oko ulaza u zgradu RTS-a postavljena je traka “Cenzirisano”, a na platou te medijske kuće upaljene su baklje i postavljen veliki transparent “Gotov je”.

Takođe, ispred zgrade Predsedništva Srbije organizatori beogradskog protesta “Jedan od pet miliona” ostavili su tri kutuje u koje su potom gradjani počeli da ostavljaju poruke sa objašnjem zašto učestvuju u protestnoj šetnji.

Sledeći protest u Beogradu zakazan je za subotu, 9. februar.

(Izvor: Beta, februar 2019.)