“Više od 30 gradova ustalo je protiv klike na vlasti. Ovo se ne može zaustaviti… Vi nemate strpljenja za građane, a mi nemamo za vas. Sve je u redu, sudiće vam se pošteno”, rekla je Jelena Anasonović, jedna od organizatorki protesta “1 od 5 miliona” na večerašnjem protestu u Beogradu, prenosi Blic.

Protest 1 od 5 miliona održan u Beogradu 29. decembra

Foto: Facebook printscreen

Građani koji večeras protestuju u Beogradu su se zaustavili ispred zgrade “Politike” koju su oblepili trakama na kojima piše “Cenzurisano, 1 od 5 miliona, počelo je“, a potom su otišli do zgrade RTS-a na koju su, takođe, lepili trake na kojima piše “Cenzurisano”, piše Blic.

Agencija Beta navodi da se na trakama nalazio logo RTS-a, ali da su trake bile ružičaste boje. Takođe, sa zvučnika je i ovaj put emitovan poziv Draganu Bujoševiću i glavnom i odgovornom uredniku Nenadu Lj. Stefanoviću da podnesu ostavke, jer su “javni servis pretvorili u partijski za svog gospodara Aleksandra Vučića”.

Kako je i bilo najavljeno, okupljenima su se večeras obratili bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević i profesor FPN Čedomir Čupić. Oni su u svojim govorima zatražili ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

(Izvor: Blic; Izvor: Beta, januar 2019.)