Učesnici beogradskog protesta “Jedan od pet miliona” krenuli su oko 18.30 sa platoa kod Filozofskog fakulteta u šetnju centralnim gradskim ulicama, a govornici su poručili aktuelnoj vlasti da neće stati u borbi protiv subaša i lokalnih kabadahija i dok ne povrate otetu slobodu, piše agencija Beta.

Logo 1 od 5 miliona

Foto: 1 od 5 miliona

Bivša sekretarica predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, kojeg je nekoliko žena optužilo za seksualno uznemiravanje, Marija Lukić rekla je da njena borba nije politička, već da je borba za dostojanstvo, čast i pravdu.

Posle svih pretnji ovo je borba za goli život i sve Marije u Srbiji“, kazala je Marija Lukić obraćajući se okupljenima na protestu i dodala da ako ne nadje pravdu u Srbiji da će ići makar peške do Strazbura i da neće odustati.

Poslanica Marinika Tepić poručila je predsedniku države Aleksandru Vučiću da neće stati dok ga ne pobede i ne oslobode zemlju od njegove vlasti.

“Oslobodićemo zemlju od vas koji ste je zarobili. Pobedićemo vas, nećemo stati”, kazala je Marinika Tepić obraćajući se okupljenima ispred Filozofskog fakulteta.

Ona je Vučića pozvala na duel na Radio-televiziji Srbije sa njom i Marijom Lukić kako bi mu objasnile kako on štiti ženska prava. “Ako se bojiš muškaraca hajde na duel sa mnom, hajde sa Marijom Lukić. Dodji na RTS da ti objasnimo kako vi štitite ženska prava. Izadji Vučiću na crtu kad se već toliko hvališ da se nikoga i ničega ne bojiš na svojim karavanima širom Srbije”, kazala je Marinika Tepić.

Kako javlja agencija Beta, organizatori protesta “Jedan od pet miliona” pozvali su večeras radnike Radio-televizije Srbije da bojkotuju rad te, kako su naveli, “režimske televizije“.

Radnici RTS-a niste sami. Uključite se u bojkot, mi ćemo da vas podržimo“, poručeno je sa razglasa ispred zgrade RTS-a u Beogradu.

Sa razglasa su pozvali sve na RTS-u koji se ne slažu sa, kako je rečeno, “uredjivačkom politikom velikog cenzora” da budu jedan od pet miliona i da aktivno bojkotuju tu medijsku kuću, a poručeno im je i da ako ih neko bude uvredio zbog takvih postupaka: “Hiljade nas biće uz njih“.

(Izvor: Beta)