POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: Vučićev režim tone u sve dublju diktaturu

Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je danas, nakon informacije o mogućnosti proterivanja belgijskog novinara iz Srbije, da vlast predsednika Aleksandra Vučića “svakog dana tone u sve dublju diktaturu”.

“Teranje stranih novinara iz Srbije zbog izveštaja kojim se, kako je režim navikao, ne lažira stvarno stanje je kršenje i domaćih i medjunarodnih zakona i konvencija, ali iznad svega, znak poodmakle diktature i mraka. Uskoro će svi koji ne misle kao Vučić i formalno biti proglašeni za ‘pretnju javnom redu i nacionalnoj bezbednosti’ kao što su MUP i BIA proglasile Bertinšana”, ocenio je u saopštenju predsednik PSG Saša Janković.

On je dodao da je Bertinšan belgijski državljanin, novinar, dopisnik brojnih stranih medija, oženjen srpskom državljankom i u Srbiji živi duže od decenije, što je dovoljno da mu se dozvoli trajni boravak.

“Umesto toga, zbog objektivnih i profesionalnih tekstova režim Aleksandra Vučića ga tera iz zemlje koja mu je postala dom”, dodao je Janković.

U saoppštenju se dodaje da Srbija nije tako daleko od Turske, u kojoj novinari bivaju osudjeni na doživotnu kaznu zatvora pod istim obrazloženjem sa kojim se u Srbiji proteruju.

(Beta, februar 2018.)

2018-02-20T22:39:54+00:0020.02.2018.|

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.