Kako navodi televizija N1, novi protest protiv nasilja “Stop krvavim košuljama – jedan od pet miliona”, počeo je večeras oko 18 časova na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Protest je okupio veliki broj građana koji nose transparente “Jedan od pet miliona“, “Počelo je“, “Dosta majmunisanja ovako više ne može“.

Protest Stop krvavim košuljama - 1 od 5 miliona

Foto: N1

Okupljeni trube i duvaju u pištaljke, a dele se i bedževi i flajeri na kojima piše “Počelo je”

Građanima koji su se okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta, prvi se obratio akademik Dušan Teodorović. Teodorović je poručio da nema fer izbora dok je Vučić pet sati dnevno na televizijama, kao i dok ne budu sređeni birački spiskovi. “Ako ne ispuni zahteva gradjana neka očekuje sve oblike gradjanske neposlušnosti“, rekao je Teodorović i poručio Vučiću “pobedićemo te kao što smo pobedili i Slobodana Miloševića“. Posle njega je govorio i glumac Tihomir Stanić.

Nakon govora na platou, građani su krenuli u protestnu šetnju. Pojedini građani nose žute prsluke, transparente, a sa razglasa se čuju Goblini i Đorđe Balašević. Medju građanima su i predstavnici opozicionih stranaka Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Borko Stefanović, Janko Veselinović, Miloš Jovanović, Boško Obradović i mnogi drugi.

Predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, ranije danas pozvao je građane da se pridruže protestu “protiv nasilja i režima Aleksandra Vučića”, dodajući da se danas protestuje u Beogradu, a “vrlo brzo i širom Srbije“.

(Izvor: N1, decembar 2018.)