Nekadašnji premijer Vojvodine i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu dr Bojan Pajtić odgovorio je na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da mu ne pada na pamet da razgovara sa opozicijom.

Bojan Pajtić govori

Foto: Bojan Pajtić; Fejsbuk

“Kaže AV nema te SILE koja će ga naterati da priča sa opozicijom. Ima – SILA GRAVITACIJE. Kad počne pad, molićeš da pričaš, al’ biće kasno”, napisao je bivši predsednik Demokratske stranke na društvenoj mreži Tviter.

Podsetimo, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, juče je za televiziju Pink rekao da mu ne pada na pamet da razgovara sa opozicijom.

“Mene to ne zanima. Ja sa njima neću da se sastanem. Za narod i za gradjane sam uvek otvoren. A za ove lopove ne. A zašto nisu u zatvoru, to je teško pitanje. Zato što su celokupan pravosudni sistem oni postavili. Što da ja pričam sa nekim ko priča da ja urušavam teritorijalni integritet a u njihovo vreme Kosovo proglasilo nezavisnost i Crna Gora otišla iz Jugoslavije”, rekao je juče Vučić.

On je tom prilikom, očekivano, optužio i region da se raduje njegovom padu, kako to obično čini, postavljajući sebe u ulogu žrtve:

“Šta mislite zašto se Zagreb raduje propasti Aleksandra Vučića? Zašto sam im ja problem? Smeta im to što je Srbija snažnija. Ja sam iz Sarajeva čuo primedbe na to što se Srbija naoružava. Hoćete vi da nam zabranite?”

(Igor Besermenji)