Okupljeni na protestu “Jedan od pet miliona” ispred zgrade Radio televizije Srbije zatražili su da se sa funkcija povuku generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i glavni i odgovorni urednik informativnog programa Nebojša Lj. Stefanović, prenosi agencija Beta.

Protest 1 od 5 miliona održan u Beogradu 29. decembra

Foto: Facebook printscreen

Sa kamiona je pročitano otvoreno pismo u kome ih pozivaju da se povuku sa funkcija jer svaki dan umesto činjenica emituju na javnom medijskom servisu laži i klevete predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je rečeno, njihova dužnost kao novinara je da emituju istinu i da se odupru cenzuri i svakoj vrsti pritiska.

Laž nije drugo mišljenje“, čulo se sa kamiona uz povike “Nije sprski ćutati” što je naziv emisije koju je nekada vodio i uredjivao Dragan Bujošević.

Ispred RTS upaljene su baklje i raširen je transparent “Počelo je“, a puštani su špica za Dnevnik i delovi govora Aleksandra Vučića kao i najave spikera o Vučićevim aktivnostima.

Okupljeni su pre RTS-a bili i ispred zgrade u kojoj je sedište predsednika Srbije. Oni su se tamo zaustavili da bi kako su rekli, pomogli Vučiću da ih lakše prebroji, a potom sa razglasa pustili pesmu Djordja Balaševića “Dno dna” i uzvikivali “Vučiću lopove”.

(Izvor: Beta, januar 2019.)