Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra skandlaloznim način na koji naprednjačka vlast upravlja institucijama lokalne samouprave. Aleksandar Marton, odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina, kaže da su i ranije upozoravali na ponižavanje gradske Skupštine od strane izvršne vlasti, ali poslednja dva zasedanja su pokazala da uvek može da bude i gore, piše u saopštenju ove stranke.

Logo LSV-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine

“Predsednik gradske Skupštine Oliver Mitrović uveo je praksu sazivanje sednica samo 24 sata pre zasedanja. I od toga ne odstupa bez obzira što je i sam svestan da je to veoma pogrešno. Očita je namera samog vrha lokalne vlasti da uspostavi punu kontrolu nad gradskom Skupštinom. To je, svakako, mimo proklamovane podele vlasti koja postoji u Republici Srbiji”, ukazao je Aleksandar Marton.

Kako kaže, skupština je u Zrenjaninu prestala da bude mesto u kojem se kreira politika razvoja grada. Ona je postala obična glasačka mašina izvršne vlasti.

“Tužno stanje u kojem se nalazi Skupština grada jasno se može videti u još jednom detalju. U sazivu za poslednju, hitno sazvanu, sednicu Skupštine, koji se nalazi na sajtu grada, stoji i napomena da u slučaju neslaganja materijala u elektronskom obliku sa pisanim materijalima, odbornici mogu izvršiti uvid u meterijal u zgradi Gradske uprave”, ističe Marton i dodaje da je to krajnje neozbiljno.

On pita i kada to da urade odbornici: 60 sekundi pre početka sednice koja je sazvana samo 20-ak sati pre njenog održavanja?

“Nažalost, primedbe opozicije vlast ne želi da čuje. Nastavljaju da rade po svom. Jako loše za Zrenjanin”, zaključio je Aleksandar Marton.

(Izvor: LSV)