“Autor i voditelj emisije “24 minuta” Zoran Kesić pozvan je u oktobru od strane novinarke Valentine Milenković da gostuje na Studiju B u emisiji “Panorama”, zajedno sa Draganom J. Vučićevićem. Pošto je telefonski razgovor sniman, nedavno se pojavio na društvenim mrežama i momentalno postao viral”, navodi se na sajtu NOIZZ.rs.

Voditelj emisije "24 minuta" Zoran Kesić

Foto: Zoran Kesić, emisija “24 minuta”, O2 TV

Kesić, koji je i sam radio na Studiju B pre 20 godina, odbio je poziv u emisiju i objasnio koleginici sa ove televizije koja je razlika u gostima koje on dovodi u “24 minuta”, i gostima koje dovode prorežimske televizije. Razgovor je, prema navodima portala NOIZZ, za manje od 24 sata preslušalo više od 35 hiljada ljudi.

Inače, Kesić je pre nekoliko dana za Danas izjavio da je današnji Studio B imitacija Miloševićeve TV Bastilje, “brutalno laganje, etiketiranje nepodobnih, pretvaranje reporterskog izveštaja u lični komentar, novinari kao politički komesari, televizija kao glasilo partije i ostalih”. Ovo je rekao povodom sramnog izveštavanja Barbare Životić sa Studija B, koje je podiglo puno buke u medijima i društvenim mrežama.

“Čitava ova priča, u suštini, nije toliko o samom Studiju B, već o stanju medija generalno u Srbiji”, piše NOIZZ. Kesićev razgovor je postao dosta dobar dokaz koliko se razlikuju te dve strane Srbije, a pozdrav autora emisije “24 minuta” na kraju razgovora odzvanja dosta gorko:

Prijatno i sram vas bilo“.

(Izvor: NOIZZ.rs, decembar 2018.)