Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Savezu za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je tokom intervjua emitovanog uživo na Fejsbuk stranici Saveza za Srbiju, da će predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić “sasvim sigurno” pokušati da zaustavi širenje protesta po Srbiji tako što bi sa nekim od lidera opozicije sklopio tajni dogovor, i istakao da se to ne sme dozvoliti.

Vuk Jeremić pozira fotografu

Foto: Vuk Jeremić/Narodna stranka

Kako prenosi agencija Beta, Jeremić je istakao sledeće: “Ne smemo izdati ljude koji protestuju, ne smemo da se kockati sa njihovim poverenjem i energijom. Bilo kakvi separatni razgovori sa diktatorom su apsolutno neprihvatljivi. Imam poverenje u kolege i uveren sam da režim neće uspeti da medju nas unese razdor”.

Jeremić je naveo da je iz relativno kredibilnih izvora dobio informaciju da je Vučić već pokušao da kontaktira neke lidere opozicije, ali da ne može da utvrdi njenu punu istinitost, te je zato izabrao da u nju ne poveruje.

“Od ogromne je važnosti da budemo solidarni i da niko, pa i u najboljoj nameri, ne uspostavi komunikaciju sa Vučićem”, rekao je Jeremić i istakao da opozicija neće izaći na izbore ako oni budu raspisani pod postojećim uslovima.

(Izvor: Beta, februar 2019.)