Danas je u Banjaluci održan protest građana zbog hapšenja Davora Dragičevića i Suzane Radanović, roditelja ubijenog 21-godišnjeg studenta elektrotehnike iz Banjaluke, Davida Dragičevića.

Kako prenosi televizija N1, za sutra, 26. decembar, najavljen je novi protest. On bi trebao da počne u 18h kod dvorišta crkve Hrama Hrista Spasitelja.

Gostovanje Davora Dragičevića na televiziji N1

Foto: N1

Iz policije su pozvali građane da se ne okupljaju, jer za to nemaju potrebne dozvole. Policijske snage ne dozvoljavaju okupljanje ni na glavnom banjalučkom trgu, gde su se od aprila mirno održavali skupovi na kojima se tražila istina o stradanju banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Nakon što su proterani sa banjalučkog Trga Krajine, građani su se premestili u portu crkve Hrista Spasitelja u centru grada, gde su zapalili sveće i tražili da se oslobodi Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, koji je jutros uhapšen. Nekoliko stotina građana uzvikivalo je “pravda za Davida“, “oslobodite Davora” i “ostajemo do kraja”.

Među okupljenim građanima bili su i lideri opozicije, Vukota Govedarica iz Srpske demokratske stranke i Branislav Borenović iz Partije demokratskog protesta.

Podsećamo, jutros su u Banjaluci uhapšeni Davor Dragičević i Suzana Radanović, roditelji ubijenog Davida Dragičevića. Nakon njih uhapšeno je još nekoliko osoba iz grupe Pravda za Davida, a Suzana Radanović je u međuvremenu puštena na slobodu, piše N1.

(Izvor: N1, decembar 2018.)