Predsednik Demokratske stranke i kandidat koalicije “Da oslobodimo Beograd DS, SDS, Nova, ZEP-Zeleni” za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac izjavio je da je želja DS da ta koalicija ima strateški karakter i da kao ujedinjene demokrate učestvuju na sledećim parlamentarnim izborima.

“U ovom trenutku smo napravili koaliciju koja ima jasnu ideološku potku i koja nastupa na beogradskim izborima 4. marta, a naša želja je da koalicija ima i strateški karakter i da nastavimo da kao ujedinjene demokrate konkurišemo na sledećim izborima za Republiku”, rekao je Šutanovac u intervjuu agenciji Beta.

Na pitanje da li postoji mogućnost da te stranke posle beogradskih izbora zajedno nastupaju u Skupštini Srbije, Šutanovac je rekao da je i ta tema otvorena.

“Smatram da bi ujedinjena demokratska opozicija u parlamentu imala mnogo jači prodor u odnosu na ono što se dešava trenutno u Skupštini Srbije, ali je trenutni imperativ da ostvarimo što je mogući bolji rezultat u Beogradu i tri opštine u kojima nastupamo, a posle ćemo se dogovarati za dalje”, kazao je Šutanovac.

On je rekao da u toj koaliciji postoji prostor i za druge stranke na političkoj sceni Srbije koje su takodje demokratske i koje ne biraju ni protivnika ni politički trenutak ni problem, već idu sa rešenjima, bez obzira o kojim uslovima se radi.

Šutanovac je kazao da koalicija okupljena oko DS posle beogradskih izbora sigurno neće saradjivati u Skupštini grada sa strankama koje su trenutno na vlasti, a da će razgovarati sa strankama koje predju cenzus.

(Izvor: Beta, februar 2018.)