“Zaboravimo na ozbiljniju pomoć spolja i počnimo da gledamo šta je to što možemo sami. Uložimo u poljoprivredu, energetiku, obrazovanje. Državni kapitalizam ili ekonomski patriotizam mora da bude osnovni model razvoja Srbije. Ne očekujmo pomoć ni od koga i ne uništavajmo sami sebe”, napisao je jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas u autorskom tekstu za list Danas.

Dragan Đilas izborni slogan u Beogradu

Foto: Dragan Đilas, Savez za Srbiju

“Prestanimo više da reagujemo na Vučića, na njegove laži i laži njegovih propagandista, da ih komentarišemo i branimo se. Statistika lažno prikazuje da državi ide bolje – građani znaju da žive sve lošije i ne žele više nemo da posmatraju kako im nestaje budućnost kroz pljačku i rasprodaju Srbije. Može ih Vučić ograđivati koliko god hoće da ne pobegnu, oni više ne dolaze. Neće da slušaju, podigli su glavu. Zato su protesti sve masovniji i rasprostranjeniji, i neće stati dok se ovaj nakaradni režim ne promeni”, napisao je Đilas.

Šta je sve Dragan Đilas napisao o ekonomiji, subvencijama, ali i odnosu MMF-a i Srbije, pročitajte na stranici lista Danas.

(Izvor: Danas)