U nastavku pročitajte izjavu Dragana Đilasa, jednog od osnivača Saveza za Srbiju, povodom emitovanja propagandnog spota Srpske napredne stranke, u kojem se ponižavaju i ismevaju građani koji učestvuju na protestima “1 od 5 miliona”, kao i članovi opozicije.

Propagandni spot SNS-a

Foto: YouTube printscreen

“Pljačkom Telekoma Srbije Aleksandar Vučić je dodelio novac Srđanu Milovanoviću za kupovinu Prve i O2 televizije. Kome to do danas nije bilo jasno, od danas sigurno jeste. Srpska napredna stranka preuzela je ove televizije i samo dan posle najmasovnijeg protesta opozicije, na TV Prva je emitovan spot SNS-a, čija je produkcija koštala oko sto hiljada evra, i u kojem se vređaju opozicioni političari, ali i građani koji učestvuju u protestima.

 
Iako nisu raspisani izbori, spot sa političkim sadržajem se emituje na stranačkoj televiziji. Naravno, protivzakonito.
 
Sajt B92 pod naslovom “Sramota, Đilasovi doneli vešala na Terazije”, optužuje opoziciju za incident koji sam javno još sinoć osudio, verujući da je u pitanju namerna provokacija. Po reakciji Vučićevih medija, jasno je da im je ideja bila da unize proteste.
 
Srđan Milovanović očigledno želi ovako jezivom propagandom da stane rame uz rame sa Željkom Mitrovićem i ja mu poručujem da će odgovarati pred nadležnim organima – kako za učešće u pljački građana Srbije, tako i za učešće u ovakvim fašističkim kampanjama.
 
Dragan Đilas, jedan od osnivača Saveza za Srbiju
 
(Igor Besermenji, februar 2019.)