Lider Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas najavio je novi protest za subotu, 15. decembar u Beogradu, pod parolom “Hajde da se prebrojimo”.

Dragan Đilas izborni slogan u Beogradu

Foto: Dragan Đilas, Savez za Srbiju

“Odlučili smo da podržimo ove ljude (svoje predložene odbornike u opštini Lučani) i da najavimo novi protest za subotu pod parolom ‘Hajde da se prebrojimo’ i da RTS pokaže to”, rekao je Đilas na završnoj konvenciji SzS-a u Opštini Lučani.

On je dodao da će u subotu ponovo “šetati više desetina hiljada ljudi“. Dragan Đilas je rekao da je posle 90 dana postojanja tog opozicionog bloka organizovan protest od, kako je rekao “15.000-20.000 ljudi”.

“Može predsednik Srbije Aleksandar Vučić da priča šta hoće, o dve-tri hiljade, mi koji smo tamo bili i znamo matematiku za drugi razred lako izračunamo koliko je ljudi bilo”, rekao je Đilas, koji je jedan od osnivača Saveza za Srbiju.

I u ovoj prilici, upućene su kritike RTS-u, a na račun izostanka izveštavanja o protestu “Stop krvavim košuljama”.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kritikovao je izvestavanje RTS-a sa protesta održanom u subotu 8.decembra u Beogradu i kazao da ta televizija nije želela da prikaže ljudima “ono što se dešavalo ispod njihovog prozora”.

“U Beogradu su rekli na režimskim medijima ‘šaka jada’, a ja poručujem ta šaka jada može vrlo brzo da se pretvori u pesnicu prkosa”, rekao je Lutovac.

(Izvor: BETA, decembar 2018.)