Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas izjavio je danas da je napad na radnike Gradske čistoće posle protesta „Jedan od pet miliona“ izmišljen, a najavio je i da će sledeće subote demonstranti izlepiti grad sa 100.000 nalepnica i pozvao ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da ih „sami skidaju“, prenosi vojvođanski portal Autonomija.

Đilas je na svom tviter nalogu napisao da se na snimku jasno vidi da niko nije napao radnike tog gradskog preduzeća.

Dragan Đilas izborni slogan u Beogradu

Foto: Dragan Đilas, Savez za Srbiju

„Ako mislite da će Beograđani dozvoliti da odlepite nalepnice pre nego saobraćaj krene, da niko ne pročita diktatorove laži, vi ste luđi nego što sam mislio“, napisao je Đilas. Dodao je i da će grad na protestu sledeće subote, 2. marta oblepiti sa 100.000 nalepnica, „pa skidajte do sledeće subote“.

„Koliko god da ih skinete, to što lažete narod ne možete sakriti“, poručio je Đilas.

Đilas je Stefanoviću i Vesiću poručio da ne šalju radnike Gradske čistoće da odlepljuju nalepnice dok protest još traje:

„Dođite vi sami pa ih skidajte kad ste tako hrabri. Zajedno sa svojim plaćenicima koji nas napadaju kad na štandovima delimo Sporazum sa narodom.”

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović osudio je navodni napad na radnike beogradske “Gradske čistoće” nakon protesta učesnika “Jedan od pet miliona” i najavio istragu.

(Izvori: Autonomija, Blic)