Otac ubijenog 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića, Davor Dragičević, pušten je jutros iz pritvora.

Gostovanje Davora Dragičevića na televiziji N1

Foto: N1

On je jutros doveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, gde ga je ispitao tužilac. Tužilac je utvrdio da nema osnova za pritvor. Dragičević su u tužilaštvo sprovela dva policajca, a on je ulazeči u tužilaštvo uzviknuo “Pravda za Davida”.

Ispred Okružnog tužilaštva nalazilo se nekoliko članova grupe “Pravda za Davida“.

U tužilaštvo je stigao i njegov advokat Dragan Tolimir koji je rekao da će razgovarati sa Davorom, a potom se obratiti novinarima.

Juče nisam htio da ugrozim ni njega ni bilo koga drugoga. Kolega (Ifet) Feraget će doći izmedju 9.00 i 10.00, pa ćemo zajedno izaći. Bilo je brutalnosti. Idem da se uverim u njegovo zdravstveno stanje“, rekao je Tolimir.

Davor Dragičević uhapšen je juče ujutro pod optužbama “ugožavanja bezbednosti”. Pored njega, uhapšena je njegova bivša supruga Suzana Radanović, još nekoliko članova grupe “Pravda za Davida”, lider PDP-a Branislav Borenović, narodni poslanik Draško Stanivuković i bivši poslanik Adam Šukalo.

Svi osim Davora Dragičevića i Draška Stanivukovića koji je povredjen tokom hapšenja, pušteni su na slobodu.

Banjalučka policija je podnela prekršajne prijave protiv Davora Dragičevića i još 19 učesnika čanova grupe “Pravda za Davida”, koji su 17. decembra protestovali ispred zgrade Narodne skupštine RS tokom održavanja sjednice parlamenta na kojoj je Dragan Lukač ponovo izabran za ministra policije RS.

Iz policije je tada saopšteno da su se članovi grupe “Pravda za Davida” okupili na prostoru na kojem se ne mogu održavati javna okupljanja.

David je nestao u noći 18. marta, a njegovo beživotno telo pronadjeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrdjave Kastel. Grupa “Pravda za Davida” nastala je 26. marta, nakon konferencije za novinare na kojoj su visoki zvaničnici MUP RS saopštili da se David kobne noći prvo potukao sa tri osobe, potom da je opljačkao jednu kuću, a onda “zadesno” završio u rečici Crkvena.

Novo okupljanje građana, a zbog hapšenja Davora Dragičevića, najavljeno je za danas u 18h u Banjaluci.

(Izvor: BETA, decembar 2018.)