Protest protiv aktuelne vlasti, pod nazivom “Jedan od pet miliona” biće održan večeras u 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a na skupu će govoriti profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić i bivši sudija vrhovnog suda Zoran Ivošević, piše agencija Beta.

Protest 1 od 5 miliona održan u Beogradu 29. decembra

Foto: Facebook printscreen

Posle govora okupljeni će poći u protestnu šetnju pod nazivom “Putem zahteva Jedan od pet miliona” centralnim gradskim ulicama: Makedonskom, Svetogorskom, Takovskom i Ulicom kneza Miloša do zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici.

Organizatori su najavili “mini performanse” ispred zgrade Politike u Makedonskoj ulici, kao i ispred zgrade RTS-a u Takovskoj, a završni govor biće kod Vlade Srbije.

Podršku gradjanima koji protestuju uputila je akademska zajednica, kao i advokati iz cele zemlje.

Inače, sneg koji već drugi dan pada u Srbiji pravi velike probleme u beogradskom saobraćaju, a iz Nove stranke, koja i sama podržava proteste, kažu da gradska uprava “namerno ne čisti Beograd od snega zbog gradjanskog protesta”.

“Gradski odbor Nove stranke Beograd čvrsto obećava i Vesiću i gradonačelniku Zoranu Radojičiću da će nas sutra na ulicama biti toliko da ćemo sneg utabati umesto njih”, navodi se u saopštenju Nove stranke.

(Izvor: Beta, januar 2019.)