Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da je njegova ideja formiranje svojevrsne demokratske unije sa zajedničkim organima svih stranaka koje su nastale iz nekadašnje Demokratske stranke, čime bi se sačuvali i različiti stranački identiteti, ali i povećao birački potencijal i šansa za smenjivanje altuelne vlasti.

“Moja ideja o ukrupnjavanju gradjanskih demokratskih snaga ne podrazumeva ojačavanje bilo koje od postojećih opozicionih stranaka, već ujedinjavanje svih tih stranaka u novu političku snagu i dodatnu vrednost za koju nijedna pojedinčana postojeća stranka opozicije danas nema više potencijal”, kazao je Tadić za list Danas od ponedeljka.

On je kazao da ideja nije obnavljanje postojeće DS, već formiranje mnogo veće i snažnije zajedničke političke organizacije sposobne organizaciono, infrastrukturno i idejno da se suprotstavi “ovoj nakaradnoj vlasti”.

“Zato je ujedinjavanje i ukrupnjavanje gradjanskih demokratskih snaga pretpostavka demokratske budućnosti ovog društva i efikasne borbe protiv naprednjačkog sistema vlasti”, kazao je Tadić.

Tadić je kazao da opozicija za beogradske izbore 4. marta nije propustila šansu da uzdrma vlast Aleksandra Vučića, ali da je nažalost propustila šansu da se ujedini što bi povećalo šansu da ga pobedi.

Dodao je da na beogradskim izborima očekuje rezultat koji će koaliciju “Da oslobodimo Beograd” dovesti do većine u Skupštini grada.

Govoreći o ubistvu predsednika Gradjanske inicijative Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, Tadić je izrazio nadu da će ubice biti pronadjene i ukazao da je još važnije da budu pronadjeni naručioci ubistva.

“Svaka politika koja se zasniva na satanizaciji političkog protivnika i optužbama o nacionalnoj izdaji pre ili kasnije je uvod u politička ubistva”, kazao je Tadić.

(Izvor: Beta, februar 2018.)