Na sutrašnjem protestu “1 od 5 miliona” u Beogradu govoriće samostalna narodna poslanica Marinika Tepić, ali i Marija Lukić, građanka koja je poslednjih dana u javnosti otvoreno govorila o polnom uznemiravanju koje je trpela od strane lokalnog SNS moćnika iz Brusa Milutina Jeličića, poznatijeg kao Jutka.

Najava protesta u Beogradu

Foto: 1 od 5 miliona, Tviter

Prema pisanju lista Blic, Milutin Jeličić Jutka, predsednik opštine Brus koji danas podnosi ostavku, godinama je seksualno uznemiravao žene. Samo je svojoj bivšoj sekretarici Mariji Lukić, čiji je slučaj polnog uznemiravanja završio na sudu, poslao više od 15.000 poruka, što lascivnog što pretećeg karaktera.

Marija Lukić je od predsednika opštine Brus dobijala poruke sadržaja: „Volkam te, mnogo si me uzbudila, želkam te, ljubkam…”; “Kao bombu da imaš u gaćama, a ne ribicu!”

Inače, Marija Lukić je nedavno u emisiji “Život priča” na TV Prva ispričala sve o uznemiravanju koje je trpela od strane Jeličića. Međutim, u vreme emitovanja emisije, u Brusu je bio isključen signal, te lokalno stanovništvo nije moglo da gleda emisiju, zbog čega Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) traže hitnu istragu i rasvetljavanje svih okolnosti prekida emitovanja, javlja televizija N1.

Pored toga, danas se u javnosti pojavila informacija da je SNS “naterala” Jutku da podnese ostavku, a Blic piše i o tome da su u SNS dve struje različito zastupale svoje stavove povodom pitanja ostavke predsednika opštine Brus. Naime, u jednoj su bili oni koji su bili protiv toga da Jutka podnese ostavku. Kao argument su navodili da “neki drugi pesnicama biju ljude, pa ne odgovaraju, a da je Jutka jednom udario po zadnjici neku ženu i da zato ne treba da strada”. S druge strane, neki su smatrali da “Jutka ne treba da bude u SNS dok slučaj ne dobije sudski epilog”.

Protest “1 od 5 miliona – Stop krvavim košuljama” na kom će govoriti Marija Lukić i Marinika Tepić počeće u subotu, 2. marta u 18h kod Platoa Filozofskog fakulteta u Beogradu.

(Igor Besermenji)