Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se ne slaže sa izveštajem Fridom hausa u kojem se navodi da Srbija više nije slobodna već delimično slobodna zemlja i dodala da misli da živimo u slobodnijoj zemlji nego pre nekoliko godina.

Ana Brnabić premijerka Srbije

Foto: ALO/Marko Đoković

“Izveštaj Fridom hausa je relevantan za mene ali se ne slažem sa njim. Apsolutno ne mislim i ne osećam da živim u delimično slobodnoj zemlji, već mislim da živim u slobodnijoj zemlji nego pre nekoliko godina“, rekla je ona, a prenosi televizija N1.

Premijerka je navela da misli da je slobodna zemlja ona u kojoj Vlada brine o građanima na način na koji to čini Vlada Srbije i dodala da svim građanima stoji na usluzi. Ona je rekla da izveštaj Fridom hausa nije dovoljno objektivan i da ima percepciju sa kojom se ona ne slaže.

Premijerka je rekla i da joj je drago zbog privođenja osobe koja je pre par dana uputila jezive pretnje novinarima N1 i njihovima porodicama, kao i čitavoj kući, zapretivši da će je podići u vazduh:

“Drago mi je da je onaj ko je uputio pretnje već priveden. To je značajnije od bilo koje verbalne osude. Ali ako je potrebna bilo koja osuda, imate je. Ponoviću – to je nedopustivo”, rekla je Brnabić.

(Izvor: N1, februar 2019.)