Poslanica u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je da je vreme da se građanski protesti organizuju i u Novom Sadu, glavnom gradu Vojvodine.

Aleksandra Jerkov u Medija Centru

Foto: Aleksandra Jerkov, Medija Centar

Kako prenosi Danas, Jerkov je u pisanoj izjavi navela da je “osvajanje demokratije borba koja se mora voditi u celoj Srbiji, a Novi Sad je svaki put do sada pokazao da ima snage da bude jedan od najvažnijih centara te borbe“.

Ona je kazala da je posle skoro mesec dana održavanja gradjanskih protesta u Beogradu jasno da gradjani Srbije više ne žele da trpe nasilje, autokratiju, pljačku i poniženja.

„Oni su masovnim izlaskom na ulice pokazali da ne žele više da pristaju da budu žrtve, a činjenica da je na svakom narednom okupljanju bilo sve više ljudi govori o tome da ne žele ni da trpe laži koje režim Aleksandra Vučića plasira, kako o protestima, tako i o stanju u zemlji“, poručila je Jerkov, koja je i potpredsednica DS.

Prema njenim rečima, ciljevi i zahtevi protesta moraju biti jasno postavljeni i sigurno je da će Novosadjani pokazati da im je dosta i da neće odustati sve do njihovog ispunjenja.

(Izvor: Danas, januar 2019.)