Organizatori protesta “1 od 5 miliona”, koji će sutra biti održan u Beogradu, uputili su dva zahteva Radio-televiziji Srbije, a uoči održavanja trećeg po redu građanskog protesta u poslednjih nekoliko nedelja.

Podsećamo, građanski protest „1 od 5 miliona“ nastavlja se u subotu, 22. decembra, u 18 sati ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Protest Stop krvavim košuljama - 1 od 5 miliona

Foto: N1

Kako se navodi u saopštenju organizatora, Radio televizija Sbije treba da bude javni servis svih građana. Umesto toga, “RTS je saučesnik u prikrivanju istine i kreiranju paralelne, lažne stvarnosti koju Aleksandar Vučić stvara već šest godina“, piše u saopštenju.

U vezi s tim, učesnici protesta „1 od 5 miliona“ uputili su RTS-u sledeće zahteve:

1. 5 minuta u Dnevniku 2 RTS za gostovanje predstavnika protesta, uz objavljivanje istinitih podataka o broju okupljenih nezadovoljnih građana, emitovanje verodostojnih snimaka sa protesta, kao i objavljivanje zahteva demonstranata.

2. Da se u svakoj informativnoj emisiji omogući opoziciji da iznese svoje stavove i da se na taj način omogući sagledavanje i druge političke opcije.

Kako navode organizatori, RTS ima rok do dana održavanja trećeg protesta „1 od 5 miliona“. 22. 12. 2018. u 18 sati, da ispuni prvi zahtev.

Saopštenje su potpisali Jelena Anasonović, ispred organizatora protesta “1 od 5 miliona”, kao i glumac Branislav Trifunović, koji je, podsećamo, bio govornik na prethodnom protestu održanom 15.decembra.

(Igor Besermenji, decembar 2018.)