Igor Besermenji

Personal Blog
3K

� Ne kompromituj sebe - Ti si sve što imaš Director @prodijalog Flight Attendant � Ambition in Politics � Chevening Alumnus � Tennis �

Igor Besermenji is in Belgrade, Serbia.

1 week 1 day ago

Hteo sam samo da vam poželim lep ostatak vikenda ( :

Igor Besermenji

2 weeks 16 minutes ago

Svim mojim stjuardima i stjuardesama, svaki dolazak u Beograd znači posetu Skadarliji koju doslovno svi oni obožavaju. Mislim da bi ih baš razočaralo da je sledeći put zateknu u ovom stanju. Zašto, Beograde??

Igor Besermenji

2 weeks 11 hours ago

Novi Sad danas slavi 273. rođendan.

Novi Sad je 1. februara 1748. godine od carice Marije Terezije dobio status slobodnog kraljevskog grada.

latinsko: Neoplanta
nemačko: Neusatz
mađarsko: Újvidék

Happy birthday, Novi Sad! 🙌✨

Igor Besermenji

2 weeks 2 days ago

Život je poput okeana koji me toliko impresioniraju i pred kojima satima sedim i razmišljam jer me podsećaju na karakteristike koje najviše volim: snagu, slobodu, nepredvidljivost, nesalomivost, postojanost i avanturu. Voda je ponekad mirna, a u drugom slučaju talasi vas bacaju gore-dole i onda vas na kratko ostave na miru, do nove vožnje.

I jedno i drugo na ovoj fotografiji su pogledi. Gore je moj pogled na Indijski okean, iz jedne od stotina hotelskih soba u kojima sam živeo kao stjuard, a dole je moj pogled na otvor za kanalizaciju, tu sam spavao u jednom periodu svog života. I jedno i drugo su darovi znanja, volje i karaktera. Svaki pogled se računa i svaki služi da podseti na to da je ceo život jedno veliko putovanje kroz vreme i iskustva. ✨

Igor Besermenji

2 weeks 4 days ago

Nisam isključiv i razumem i znam šta znači muka, ali što se mene tiče nulta tolerancija za stranačke botove koji pokušavaju da mi sole pamet ili prozivaju po bilo kom osnovu. Kad izađete iz stranačke kolevke i zakoračite u realnost i svet bez bilo čije podrške i sami pronađete sebe i svoj put, onda mi pišite kako ja nešto ne razumem ili ne umem. Biću krajnje neskroman i iskren - sve umem bolje od vas, eto toliko na tu temu.

Igor Besermenji

2 weeks 5 days ago

Jako mi se dopada nešto što sam čuo u jednoj reklami malopre:

"Čast neće zavisiti od toga odakle dolazimo, nego kuda idemo."

Igor Besermenji

2 weeks 6 days ago

Dakle, ljudi, moji prijatelji i saradnici i ja pokrenuli smo Inicijativu za društveni dijalog i progresivno delovanje - Prodijalog i napisali prvi analitički tekst na temu dijaloga vlasti i opozicije i trenutno pripremamo puno toga, ali usput i mnogo učimo, jer smo na novom terenu.

Prodijalog će se u 2021. godini primarno baviti međustranačkim dijalogom, izbornim uslovima, stanjem u medijima, odnosima sa regionom, kao oblastima koje su među najviše pogođenima krizom demokratije u našem društvu, ali i povezivanjem sa prijateljskim organizacijama iz regiona i sveta.

😊🙌

Igor Besermenji

2 weeks 6 days ago

Sloboda će nam spasiti razum, ako joj budemo dorasli, ali za slobodu se mora boriti. Taj unuk što je pregazio nečije dete za deset godina biće vrlo verovatno ministar u moralno propalom društvu, ili možda direktor televizije, a vaše kolege će s njim na kafu kao da je sve to tako normalno, ako im se ne budemo suprotstavili u prvoj sledećoj prilici. Mi, ničiji unuci.

Ceo novi tekst za Danas

⬇️

Igor Besermenji

2 weeks 6 days ago

Nikakvo predavanje, mada sam i to radio kao saradnik u nastavi na univerzitetu. Ali stjuard na izborima već zvuči prihvatljivo. Glasali ste za grobare i kriminalce, pa zašto ne i za jednog stjuarda? 🤷‍♂️

Igor Besermenji

3 weeks 1 day ago

Nešto lepo danas. Sneg u Milanu. Inače grad koji pamtim baš tako - po raskošnoj lepoti - arhitekture, ljudi, ulica, gelata i kafe. 💛


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.