Blog

Reč “Zadruga” najpretraživaniji je pojam u Srbiji u 2018. godini, kada je reč o pretraživaču Google.

Učesnici Zadruge na televiziji Pink 2018.

Foto: Svet.rs/ Luna Đogani, Slobodan Radanović, Kristina Kockar

Google je objavio listu najpretraživanijih pojmova u Srbiji u godini na izmaku i, sudeći po onome što smo pretraživali, najviše nas je zanimao rijaliti program Zadruga, koji se emituje na televiziji Pink. Prva sezona ovog rijaliti programa u Srbiji se pratila neverovatnih 10 meseci. Gledaoci su netremice pratili ljubavni trougao žena (Kristina Kockar) – muž (Slobodan Radanović) – ljubavnica (Luna Đogani), koji je boravio u rijaliti programu i borio se za naklonost publike i novčanu nagradu od 50 hiljada evra. Pobedila je javno prevarena žena, stjuardesa Kristina Kockar iz Zrenjanina, koja je, sudeći po pisanju medija, u međuvremenu postala i najpopularnija javna ličnost u zemlji.

Na drugom mestu je ime poznatog glumca Nebojše Glogovca, koji je nakon borbe sa teškom bolešću preminuo u februaru, dok se na trećem mestu nalazi pojam “Svetsko prvenstvo“. Ovo fudbalsko takmičenje održano je tokom leta u Rusiji – pobedila je reprezentacija Francuske, dok se na drugom mestu našla reprezentacija Hrvatske.

Listu 10 najpretraživanijih pojmova u Srbiji kompletiraju: Zvezda-Liverpul (fudbalska utakmica), Ubice mog oca (serija), Istine i laži (serija), Južni vetar (film), Beer fest (festival), Evrovizija (muzičko takmičenje), Zvezda – Napoli (fudbalska utakmica).

Globalno, svet je u 2018. najviše guglao o svetskom prventsvu u fudbalu, zatim o iznenadnoj smrti mladog di-džeja Avićija u 28. godini, te o uraganu Florens koji je pogodio mnoge zemlje krajem leta.

Najpretraživanije ličnosti u svetu u godini koja se sutra završava bile su Megan Markl, holivudska glumica koja je udajom za princa Harija ove godine postala princeza, zatim američka pevačica Demi Lovato, glumac Silvester Stalone, američka internet senzacija Logan Pol, kao i rijaliti zvezda i preduzetnica Kloi Kardašijan.

(Igor Besermenji, decembar 2018.) fusion_global=”328″]